fbpx

Kárpáti bika trófeaszemle

0

Kissé csepergős időben, október 28-án megtartotta a Zetelaka és Társai Vadásztársulat (Románia) az idei gímszarvas trófeaszemléjét. A társulat 56 ezer hektáron gazdálkodik, ami négy vadászcsoport területéből áll; a Zetelaki-, az Ivói-, a Szencsedi- és a Varsági csoportok. A nagyragadozók jelenléte, mint hiúz, farkas és medve, annyira megtizedeli a szarvas állományt, hogy évente az egész területen mindösszesen huszonkét gímszarvas bika ejthető el. A trófeaszemle napjáig huszonegyet el is ejtettek. A legnagyobb trófea 10,6 kilogrammot nyomott a mérlegen és 215 pontot kapott. A második 10,2 kilogramm mellett, 212 pontot ért el. Az eseményen húsz bika lett bemutatva, az átlagtömegük 8,12 kilogramm volt, az idény átlagosnak nevezhető.

A szemle alkalmából Kovács Zoltán elnök és dr. Benke József igazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd a vadőrök egy pár szóban elmesélték a bikák elejtésének történetét. Néhány anyaországi vadász is eljött a szemlére, akik néha könnyek között mesélték el a bika elejtésének körülményeit.

Egy igazi kárpáti bika elejtésének valóban különös misztikuma van, ami egyedivé teszi vadászatát. Kívánjuk minden igaz vadásznak, hogy egyszer legyen része ilyen vadászélményben!

Forrás: Babos Zsolt

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*