fbpx

Orvvadászat és kábítószer

1

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 35 éves helyi lakos ellen.

A rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. február 24-től kezdődően több alkalommal is illegális vadászatról tett bejelentést egy helyi vadásztársaság, ezért a Bűnügyi Osztály orvvadászat gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök 2017. március 12-én a vadásztársaság tagjainak jelzése alapján igazoltattak egy terepjáróval közlekedő 35 éves férfit Mosonudvar külterületén, akit a vadászok állítottak meg, mert nem volt társaságuk tagja. A jármű átvizsgálásakor egy engedéllyel tartott lőfegyvert és különböző lőszereket, valamint kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. R. Gábor a vadászathoz szükséges engedéllyel rendelkezett és egy vadásztársaság tagja volt, azonban az ellenőrzött vadászterületen nem volt jogosultsága a tevékenységre. A sofőrt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi gyanúsítható a korábbi orvvadászatokkal is, amiket úgy leplezett, hogy saját társasága beírókönyvébe beiratkozott, de utána a másik vadászterületre ment. A lelőtt vaddisznókat – amennyiben tudta – visszahozta saját területére. A gépjárműben megtalált kábítószergyanús anyagok miatt gyorstesztet alkalmaztak a mosonmagyaróvári férfinál, ami pozitív értéket mutatott illegális szerek fogyasztására.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. Kedves Wallendums Péter!
    A férjem, Majsányi László nevében szeretném köszönteni Önt, mint régi ismerősét. A férjem, akinél gyermekkorában megfordult szülei társaságában Pétervásárán, nagy örömmel fedezte fel a Vadászlap című folyóiratot, és benne Önt mint főszerkesztőt. Végre egy igazi, vadászoknak való folyóirat került a kezébe. Bár ő már tizenöt éve befejezte a negyvenéves vadász-pályafutását, élénk figyelemmel kíséri a mai vadászeseményeket is. Fogadja elismerésünket a lap tartalma, szerkezete, képanyaga és didaktikai értéke alapján! Végre valakinek sikerült lerázni a sok évtizedes béklyókat. Várja a további értékes számokat, jó olvasni valókat, melyekből mint a jó pap, holtig tanul az ember.
    Vadászüdvözlettel: Majsányi Laci bácsi (86 éves régi vadász) és Majsányiné Kati

Reagálj

*