fbpx

Vadászgyermekek

0

Az új törvényjavaslat Wisconsin államban (Amerikai Egyesült Államok) újra értelmezi, hogy mennyi idősnek kell lennie valakinek ahhoz, hogy biztonságosan puskával indulhasson az erdőbe. A Wisconsin State Assembly a héten tervezi benyújtani a törvényjavaslatot, ami megszünteti az eddigi korlátozást az életkor tekintetében, hogy ki mennyi idősen indulhat vadászni, eddig ugyanis 12 évesen lehetett először saját vadászjegyet váltani az államban. Abban az esetben, ha felnőtt kísérő is jelen van a vadászat során, akkor a fiatal vadásznak minimum 10 évesnek kellett lennie.

Az új törvényjavaslat viszont – ha megszavazzák – eltörli ezt a minimum korhatárt kísérő jelenlétében és bármilyen korú gyermek vadászhat majd puskával, továbbá hatályon kívül helyezi, hogy az ilyen vadászatokra csupán egy puskával szabad nekiindulni.

– Hiszek abban, hogy minél több fiatalnak kell kimennie az erdőbe és megtapasztalni azt, mit jelent elejteni valamit, majd azt a saját asztalára el is készíteni. Minden idő, amit a gyerekek a természetben töltenek és nem egy monitor előtt aranyat ér – mondta Joel Kleefisch, Wisconsin alkormányzója.

Negyven másik államban már eddig is a szülő mondhatta meg, hogy gyermeke mikor elég idős ahhoz, hogy puskával, vagy íjjal vadászni induljon egy felnőtt kísérővel.

Forrás: David Smith

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*