fbpx

Télire bezárta kapuit a Körösvölgyi Állatpark

0

November 6-tól négyhónapos időtartamra bezárja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja. A tél folyamán több fejlesztést is megvalósítanak, így a tavaszi nyitáskor számos meglepetés várja majd a vendégeket.

Az idei idényben rekordszámú látogatót, csaknem 35 ezer embert fogadtak az állatparkban. Ez mintegy 10 ezerrel haladja meg az előző évit, elmondható tehát, hogy a park évről-évre egyre népszerűbb, egymásnak ajánlják az emberek.

Az utolsó nyitvatartási napon is több százan látogattak el a parkba, közülük mintegy százan részt vettek a „Szunnyad a park” elnevezésű idényzáró rendezvényen. A gyermekes családok a verőfényes napsütésben nagy élvezettel kézműveskedtek a szabadban. Egymás után készültek a töklámpások és a szintén tökből faragott madáretetők, melyeket aztán készítőik hazavihettek. A faragáskor keletkezett tökbél sem ment kárba, azt egy állatparki séta keretében közösen elvittük a vaddisznókarámhoz, ahol aztán a vaddisznócsalád jó étvággyal elfogyasztotta. Az idényzáró rendezvény résztvevőinek tombolával is kedveskedtek, a szerencsésebbek szakmai csomagokat és a jövő évre szóló családi belépőket nyerhettek az állatparkba.

A március közepére tervezett tavaszi nyitásig vízi eszközállományukat is bővítik, beszerznek egy csónakot és jó néhány kenut, így jövőre már akár 40 fős csoportok is egyszerre indulhatnak kenutúrára.

Március közepéig tehát, egyéni látogatókat nem tudnak fogadni, csoportokat azonban – előzetes bejelentkezés alapján – hétköznapokon továbbra is szívesen látnak. Erről bővebb információkat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark elérhetőségein kaphatnak: Telefon: +36-66/313-855, +36-30/475-1789; Fax: 66/311-658; E-mail: korosvolgy@kmnp.hu.

Forrás: KMNP

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*