fbpx

A Fertő-Hanság Nemzeti Park madármegfigyelő túrát indít

0

A szikes tavak madárvilágát bemutató túrát indít a Fertő–Hanság Nemzeti Park március 24-én, szombaton. A túra reggel kilenc órakor indul, a Hansági-főcsatorna parkolójából.  A túrán számtalan igen látványos költöző és állandóan a Hanságban élő kis és nagy testű madár látható. A mekszikópusztai madármegfigyelő környéke, a Fertő keleti oldalán húzódó sekély vizű tavak a helyi és a vonuló madárvilág jelentős pihenő, táplálkozó és fészkelő helye. Ezt igazolja az itt eddig megfigyelt körülbelül 300 madárfaj is.

A nemzeti park elsősorban a kócsagról ismeretes, ami valamivel több mint száz éve a természetvédelem szimbóluma, hiszen a Kárpát-medencéből és Európa nagy részéből kipusztult, de a természetvédelem eredményeként már elmondható, hogy nem fenyegetik ilyen veszélyek a fajt.

A szervezett túrák mellett egyénileg is el lehet látogatni a nemzeti parkba. Aki kifejezetten madármegfigyelésre vágyik, ellátogathat Mekszikópusztára, lehetőség szerint távcsővel, hiszen így még hatékonyabban tudják végezni a megfigyelést.

A további információkról a nemzeti park honlapján olvashat.

Forrás: hirado.hu / M1 híradó

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*