fbpx

Dúvadgyérítési napok Heves megyében

0

A Duna-Tisza közi Vadgazdálkodási Táj vezetője, Demeter Erzsébet főosztályvezető-helyettes kezdeményezésre az OMVK Heves megyei Területi Szervezete 2018. február 23. és 28. között dúvadgyérítési programot hirdetett Heves megye két apróvadas tájegységébe.

A programban nyolc-nyolc vadászatra jogosult vett részt a Mátra-alja-dél-hevesi és a Tisza-tavi tájegységből. Az “akciót” 2018. március 2-án délután közös teríték zárta a Tepély Vadászati Társaság székhelyén, a tepélypusztai Hotel Fauna udvarán.

Forrás: OMVK

Forrás: OMVK

A hat nap eredményeképpen a záróterítékre került 38 róka, 1 borz, 2 nyest, 2 dolmányos varjú, 1 szarka és 7 szajkó, mindösszesen 51 vad. A legeredményesebb dúvadgyérítő jogosult a Tiszamenti Földtulajdonosi Vadásztársaság volt, másodikként a Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság végzett, míg harmadik helyezett a hatvani Aranyfácán Vadásztársaság lett.

A napot a házigazda jóvoltából egy jó hangulatban elköltött ebéd és végezetül eredményhirdetés zárta, ahol a három legeredményesebb vadásztársaság serleget és valamennyi résztvevő emléklapot vehetett át a szervezőktől.

Forrás: OMVK /Kovács István János

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*