fbpx

Clevelandi magyarok – Vadász Ebéd

0

Március 11-én, vasárnap a Szent Imre templomban került megszervezésre a mára már hagyománnyá vált Vadász Ebéd. Az idén is a Megyimóri házaspár vállalta a főszakács szerepét erre a jeles alkalomra. A Szent Imre templom dísztermét most is a rendezvényhez illően ékesítették vadász trófeákkal – olvasható a clevelandi Bocskai Rádió honlapján.

Forrás: Bocskai Rádió

Forrás: Bocskai Rádió

Előételnek pirított kenyéren szarvas húst és paradicsomos húsgombócokat kínáltak, majd a salátát, őzből készült babgulyás követte. A főfogásként pedig vadászmódra készült őz hús került felszolgálásra, rizs körettel. A vendégek ízlés szerint választhattak a vörös és fehér borok között, majd desszertnek rigójancsi került minden vendég asztalára.

Megyimóri Mária a hagyományos vadász ebéd keletkezéséről elmondta, hogy 1996-ban indult adomány gyűjtésként a cserkészek számára, amikor Magyarországra készültek a Világ Falu Fesztiválra. A rendszeres ebédek hagyománya szünetelt, amíg a templom be volt zárva, de András atya érkezésével tavaly újraindult sokak örömére – hallhatjuk a Bocskai Rádió adásában.

Fábián Károly elmondta, megtiszteltetés volt számukra Megyimóri János felkérése, hogy ők szolgáltassák a húst erre az ebédre. Fiával, Andrással és barátjával, Mészáros Lászlóval dél Ohióban ejtették el a három fehérfarkú szarvast.

Forrás: Bocskai Rádió

Forrás: Bocskai Rádió

Károly büszkén mutatta, hogy a februári Magyar VADÁSZLAP-ban megjelent róla egy cikk, mely utolsó hazai látogatása alkalmával készült egy fácán vadászat után.

Érdemes megnézni a felvételeket:

Forrás: Bocskai Rádió

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*