fbpx

Osztálykirándulásra fel!

0

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpontja ideális úti cél lehet a tavaszi osztálykiránduláshoz. Ráadásul május 5-10. között – 6 napon keresztül a „Mesél az erdő” című Madarak és fák napi programsorozat keretében –, ingyenes programelemekkel várják a bejelentkező csoportokat.

Többféle, egyenként fél órás időtartamú terepi program közül választhatnak az érdeklődők, melyek a következők:

ODÚELLENŐRZÉS

Mivel az Anna-liget énekes madár lakóinak költési és fiókanevelési ciklusa erre az időszakra esik, ezért szakmai vezetéssel lehetőség nyílik az ezzel kapcsolatos tudnivalók átadására, terepi bemutatására, mely bármely korosztály számára az óvodástól a gimnazistáig érdekes lehet. Ennek keretében az Anna-liget néhány mesterséges odúját ellenőrizhetjük, van-e bennük költés, s milyen madár fajok raktak bennük fészket, nevelnek e már fiókákat.

FÁK KORBECSLÉSE

A liget idős tölgyei, füzei, platánja, fenyői, gesztenyéi, szilfái és hársai lesznek alanyai a fák kormeghatározásának, melynek módszerét sajátíthatják el az érdeklődők. A látogatóközpont épületében a Maros-ártér egy hajdani fehér nyár matuzsálemének, a Vetyeháti tanúfának egy törzságából készült bemutatóján is megtanulhatják az évgyűrűk számlálásának titkait. Az évgyűrű határozó programot felső tagozatos általános iskolásoknak, illetve gimnazistáknak ajánlják elsősorban.

MADARAK LÁTVÁNYETETÉSE AZ ÁLLATPARKBAN

Az állatpark hollóit, récéit, vadludait, hattyúit is megismerheti az a csoport, aki ezt a programelemüket választja. A szárnyasok megetetését ezúttal a résztvevő csoportokra bízzák, mely az óvodásoktól az általános iskolásokig sokakat érdekelhet. A madarak közös ellátása közben, sok hasznos információt is megtudhatnak róluk a résztvevők.

Az osztálykirándulásra érkező látogatók a fentiek közül egy programelemet választhatnak ki térítésmentesen.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba szóló belépőjegy megvásárlásával azonban rengeteg más kalandra, szórakozásra és tanulásra is lehetőségük nyílik. Megcsodálhatják a hétezer literes akváriumrendszert a Körös-vidék halaival. Közelebbről is megismerhetik azt a több mint 50 féle állatfajt, amik a Körösvölgyi Állatparkban megtalálhatóak. Vannak közöttük olyan fajok is – például a jávorszarvas és az európai bölény –, amelyekkel a Kárpát-medencében már nem találkozhatunk természetes körülmények között.

Azok számára, akik nem tudnak május 5-10. között menni, természetesen más időszakban is tudnak érdekes szolgáltatásokat kínálni. A kisebbeknek zoopedagógiai programokat, látványetetéseket, a nagyobbaknak túravezetéseket, tárlatvezetéseket, szakmai előadásokat, valamint szakvezetéses kenu- és kerékpártúrákat ajánlanak.

A szolgáltatásokról erre a linkre kattintva tájékozódhatnak bővebben az érdeklődők.

Csoportok látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges!

Elérhetőség:

5540 Szarvas, Anna-liget 1.

GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K

Telefon: +36 30 475 1789

E-mail: korosvolgy@kmnp.hu

Forrás: kmnp.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*