fbpx

Taroltak a gödöllői vadgazdák Sopronban!

0

A Soproni Egyetemet érte az a megtiszteltetés, hogy az idei évben rendezője lehetett a VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedőnek április 20-21-én. A hagyományos verseny lehetőséget kívánt teremteni a felsőfokú tanintézmények részére, hogy egy országos vetélkedő során összemérjék hallgatóik szakmai tudását. A vetélkedő további célja a felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok szorosabbá fűzése és új kapcsolatok kiépítése. A megmérettetés egyéni és csapat versenyszámokból állt.

Az esemény egy emlékverseny is volt, a Soproni Egyetem tavalyi esztendőben elhunyt hallgatója, Rakonczai Péter emlékére, aki sokat tett azért, hogy az Sopronban kerülhessen megrendezésre. Az eredményhirdetésen megjelent és díjat adott át Péter családja is.

A versenyen előzetesen 5 egyetem 7 csapata jelezte indulását, végül a startvonalnál öt csapat sorakozott fel. A vetélkedő programjában szerepeltek elméleti (pl.: szakmai- és vadászetikai teszt, vadászkutya és vadászkürtjel felismerés), és gyakorlati (pl.: lövészet, csapda felállítás, vadászvendég kísérés) feladatok. Az eseményt Pap László, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese és Prof. Dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora nyitotta meg. Az eseményt végigkísérték a Soproni Egyetem Vadászkürtöseinek Baráti Körének kürtszólamai.

A gyakorlati feladatok elvégzésére pazar helyszínnek bizonyult a Göbös-major Ökoturisztikai Központ, ahol a Magyalosi Lőtér munkatársai nagy szakértelemmel vezették a lövészeti versenyszámokat. Másnap a Soproni Egyetem termei és Botanikus Kertje vált a verseny színterévé.

A díjátadó ünnepségen Ugron Ákos Gábor, a Földművelési Minisztérium helyettes-államtitkára köszöntette a résztvevőket, a soproni rendezésről a versenyt életre hívó Gödöllői Vadászati Szakkollégium elnöke, Szakács Dóra mondott elismerő szavakat. A díjakat Prof. Dr. Bidló András dékán, a támogatók és az egyetem képviselői adták át.

A verseny eredménye:

Csapatverseny:

Szent István Egyetem – Gödöllő 1. csapata

Soproni Egyetem Erdőmérnök csapata

Soproni Egyetem Vadgazda mérnök csapata

Állatorvostudományi Egyetem csapata

Szent István Egyetem – Gödöllő 2. csapata

Egyéni verseny:

Kiss Tamás
Vajnai Zoltán
Papp László
(valamennyien a Gödöllő 1. számú csapatából)

Különdíjak:

Rakonczai Péter Emlékdíj a gyakorlati feladatokban legjobban szerepelt versenyzőnek: Kiss Tamás (Gödöllő)

Herman Ottó Szakkollégium Különdíja a növénytan felismerésben és a szakmai elméleti tesztben legjobban szerepelt versenyzőnek: Skripek Sándor (Soproni Egyetem – erdőmérnök hallgató)

A verseny támogatói voltak: a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., Szombathelyi Erdészeti Zrt., Zalaerdő Zrt., a NÉBIH, az Ember az Erdőért Alapítvány, a Hunttrophy vadászati oldal, a Soproni Polgári Lövész Egyesület, Ziegner Jagd vadászbolt és a Herman Ottó Szakkollégium.

Fotók: www.sopronmedia.hu.

Forrás: Erdő-Mező / www.sopronmedia.hu

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*