fbpx

Bajnaiak a Pilis térségének legjobb fakitermelői!

0

Az Andreas Stihl Kft., a Pilisszentiváni Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös rendezésében zajlott május 12-én a IV. Parkerdő Kupa és Erdei Családi Nap, ahol a főváros környékén dolgozó fakitermelő szakemberekből álló csapatok mérhették össze tudásukat. A látványos bemutatókkal és családi programokkal színesített vetélkedőt – amely egyben a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat regionális versenye is – végül nagy küzdelemben a Bajnai Erdészet I. csapata nyerte. A rendezvény során a biztonságos és pontos munkavégzés mellett az erdőkkel kapcsolatos ismeretterjesztő programoké volt a főszerep.

A STIHL országos versenysorozatának részeként futó megmérettetés célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos, és szakértelmet követelő munkavégzés fontosságára. A Pilisi Parkerdő Zrt. által egyre több helyen alkalmazott örökerdő-gazdálkodási módszerek egyik alapja ugyanis a területen folyamatosan fönnmaradó faállomány védelme, amihez precíz, szakmailag felkészült és jól felszerelt fakitermelőkre van szükség. A terepi feladatok jobb modellezése érdekében az idei évtől ezért már fadöntést is kellett végezniük a versenyzőknek, ami hangsúlyosan jelenik meg a terepi szakmai gyakorlatban is.

A látványos vetélkedőt a világ élvonalában szereplő STIHL Timbersports bemutató, erdészeti gépbemutató és számos családi program egészítette ki, ahol a Budakeszi Vadaspark, a Budakeszi Arborétum, a Pilisi Parkerdő és a helyi iskola és óvoda foglalkozásain közel 300 gyermek ismerkedett meg játékos formában az erdők élővilágával.

A felnőttek sem maradtak program nélkül: a 14 csapat részvételével zajló látványos versenyen a fakitermelés szinte összes folyamatát végig lehetett követni, a szurkolás mellett pedig a résztvevők megismerkedhettek a STIHL legújabb, környezetbarát fejlesztéseivel is. A jó hangulatról a Pilisszentiváni Fúvószenekar koncertje gondoskodott.

A dobogó legtetejére végül a Bajnai Erdészet I. csapata állhatott: Ollé Péter, Pócsi József, Hajagos István, Szillágyi Dániel az első helyért járó kupát Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkártól vehette át. Második helyen a Gödöllői Erdészet versenyzői (Szekeres Richárd, Szekeres Balázs, Fekete Gergő, Barkaszi István) végeztek, míg a dobogó harmadik fokára a Roth Gyula Erdészeti Szakgimnázium tanulói (Kovács Bence, Kósi Richárd, Papp Armand, Piller Rajmund) álltak nagy örömmel.

A versenyen díjazták a legfiatalabb és a legidősebb fakitermelőt is: a különdíjakat Vaczó Gábor (18) és Bákonyi Ferenc (62) vehették át.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*