fbpx

Versenyeznek a weimári vizslák

0

Az Országos Vizsla Klub (OVK) idén feladatnak tűzte ki, hogy megrendezze Magyarország első vízi-mezei versenyét csak weimári vizslák részére, melyben partnerre talált a Német Vizsla Klub Magyarországgal (NVK). Hogy miért is lenne nagy eredmény ez? Azért, mert sajnálatos módon a hazai weimári vizslák nem kapnak akkora figyelmet és elismerést, mint amit valójában megérdemelnének. Az első weimári vizslát 1939-ben jegyezték be Magyarországon, és azóta a populáció fejlődése folyamatos. Különleges színe és megjelenése miatt első sorban házi kedvencként tartják őket, de nem szabad megfeledkezni kiemelkedő munkatulajdonságairól sem. Ezt alátámasztja, hogy mára már egyre több weimári látható vadászatokon és vizsla versenyeken, valamint egyre több kutya rendelkezik munka vizsgával, illetve mindenes vizsla vizsgával is! Utóbbi egy nagyon összetett vizsga, mely a legmagasabb fokozat, melyet egy vizsla elérhet.

A környező országokban már nagy hagyományai vannak a weimári vizsla versenyeknek. Vannak olyanok, ahol közel 100 kutya vesz részt. Itthon ennek még nincs hagyománya, azért is döntött úgy az OVK és a NVK, hogy elkezdi a fajta vadászati használhatóságának népszerűsítését és megfelelő rangra emelését. Első lépésként tavaly már külön tréning napokat szervezett, hogy a fiatal kutyák minél jobb eredményt tudjanak elérni a különböző vizsgákon, versenyeken.

Ebben az évben is tervezzük több tréningnap megtartását, hogy a weimári fajta szerelmesei és kutyáik minél jobban fel tudjanak készülni a 2018. október 22. és 23. napján, a részükre rendezendő CACIT versenyre. A nagyszámú érdeklődésre tekintettel a versenyt 2 naposra tervezzük. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy ez idáig több külföldi társunk jelezte, hogy részt venne a programon.

Szponzoráció

A nevezési díjak nem fedezik e nívós, nagy rendezvény kiadásait, ezért szponzorokat keresünk ezen hagyomány elindításához. A mi részünkről nagy megtiszteltetés lenne, hogy ha együtt tudnánk dolgozni.

Mit tudunk ajánlani önöknek:

  • A rendezvény névadó szponzora címet.
  • A rendezvényen készül egy színes A5-ös kiadvány, amit mindenki megkap. Ebben a kiadványban tudunk helyet biztosítani.
  • Lehetőség van saját szórólap prospektus elhelyezésére a versenyzőknek adott nevezési csomagban.
  • Lehetőség van saját zászló, banner kihelyezésére a megnyitón, eredményhirdetésen.
  • Facebookon és a weimari.hu oldalon (ez még szerkesztés alatt van) való megjelenés.

Amennyiben további kérdése lenne, kérjük, keressen meg bennünket az alábbi elérhetőségeinken: Bajorhegyi Tünde, szervező (06-30/448-9669, t.bajorhegyi@gmail.com), Varga Zsolt, szervező (06-30/9773-766, info@weimari.hu)

 

CACIT_HUN

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*