fbpx

„Őznek lenni jó!”

0

„A mi nagyvadunk az őz” címmel tartott konferenciát az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete és a Mezőfalvi Gazdák Vadásztársaság. Az esemény megyei konferenciának indult, azonban az ország szinte minden részéből mintegy kétszázan vettek részt rajta.

A tanácskozás célja az volt, hogy azok a vadgazdálkodók, akiknek a vadászterületén nagy értéket képvisel az őz, olyan szakmai információkat kapjanak, amelyekkel eredményesebbé tehetik gazdálkodásukat. Ennek érdekében a szervezők nagy tapasztalattal rendelkező elméleti-, és gyakorlati szakembereket kértek fel az előadások megtartására.

A köszöntőben Bajdik Péter, az OMVK főtitkára nemcsak a jövő, hanem a jelen nagyvadfajának nevezte az őzet, hiszen az afrikai sertéspestis felbukkanásával egyre nagyobb szerepet kap ez a vadfaj, ezért már most fontos, hogy megfelelően gazdálkodjunk vele.

A megfelelő gazdálkodáshoz pedig a megfelelő kutatás adja meg az alapot, mely megvalósítható és költséghatékony módszereket biztosít a vadgazdálkodóknak, fejtette ki bővebben Prof. dr. Csányi Sándor.

Ezeken felül a hallgatóság tájékozódhatott a sakál-őz kapcsolatról lapunk munkatársától Jung Jenőtől, illetve a jó bakok bírálatáról Blaumann Ödön tartott egy rövidebb prezentációt.

Az említett előadók mellett még sok érdekes előadást hallgathattak a résztvevők, illetve stílszerűen, egy őzpörkölttel vendégelték meg a szervezők a jelenlévőket!

A nagy érdeklődésre tekintettel a házigazdák úgy gondolják, hogy a jövőben is szükség van hasonló konferencia szervezésére, hiszen ahogy Varga Gábor országgyűlési képviselő is megfogalmazta a megnyitó beszédében: „Őznek lenni, jó!… Ha ennyi embert érdekel!”

Pechtol Szabolcs

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*