fbpx

Bejár a vad Balatonlellére

0

Vaddisznó tartják rettegésben Balatonlellét – olvasható a blikk.hu portálon. A cikk szerint a lakók és a turisták egyre több esetben – főként a hajnali órákban – találkoznak szembe a település utcáin kóborló vaddal.

Kenéz István, Balatonlelle polgármestere a lapnak elmondta:

– Természetesen van félsz az emberekben, de ami a legnagyobb problémát jelenti, hogy a kerítéseket szétroncsolják, a veteményeseket feldúlják, kárt okozva ezzel az érintett, Berek határában élő lakóknak.

A polgármester nyilatkozatában kitért arra, hogy az M7-es autópálya miatt beszűkült a vad élettere. Hozzátette azt is, hogy a lakóknak az illetékes vadászatra jogosulthoz kell fordulniuk segítségért.

A helyi vadásztársaság elnöke, Udvaros Zoltán így nyilatkozott az ügy kapcsán:

– Több oka is van annak, hogy a tóparton megjelentek a vaddisznók. Egyrészt egész évben ellenek, ezért túlszaporodás van, hiába próbálják a vadászok ezt szinten tartani. A másik probléma, hogy megjelentek az aranysakálok, amelyek űzik a vaddisznókat, így azok védett helyet keresnek maguknak, amit olykor a lakóövezeteken belül találnak meg.

Szerkesztői megjegyzés: A téma nem újkeletű. Korábban már szerkesztőségünk is foglalkozott a Balatonlellére „belátogató” vadállománnyal. Legutóbb Pechtol Szabolcs kollégánk fotózott szarvasokat a településen.

Lelle_2

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*