fbpx

Továbbra is vadászható

0

A Washingtoni Egyezmény (CITES) – mely a veszélyeztett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozza – tudományos szakértői július 21-én gyűlést tartottak. A központi téma a leopárdvadászat kvótájának áttekintése és pozitív hatásainak tanulmányozása volt: 7 afrikai országban nem változtattak a kiadott vadászati engedélyek számán, ugyanis a beszámolók arról tanúskodtak, hogy az eddigi terv fenntartható, és nem veszélyezteti a fajok túlélését.

A legutóbbi CITES tagok konferenciáján (CoP), a dél-afrikai Johannesburgban 2016-ban az a megállapodás született, hogy a leopárd vadászatra, trófeákra és gereznákra kiadott kvótát a tudományos szakértők időről-időre átvizsgálják.

Hét ország adta be a dokumentumait: Mozambik, Uganda, Namíbia, Dél-Afrika, Tanzánia, Zambia és Zimbabwe. Ezen országok számára a CITES megerősítette, hogy a két éve megállapított engedélyek száma még mindig fenntarthatók, veszélyt a populációkra nem jelentenek. Az országok kiemelték mekkora előnyt jelent számukra ez a kvóta, például a helyi lakosság számára, anyagi forrás a vadvilág megőrzésére és segít csökkenteni az emberek és leopárdok közötti konfliktusokat.

Nagy Orsolya

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*