fbpx

Orvvadászok hónapja?

0

Először a Pápán történt esetről olvashattunk a police.hu-n:

A pápai rendőrök orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást két férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a járőrök 2018. augusztus 1-jén 21 óra körül Pápa határában állítottak meg egy személygépkocsit, majd ellenőrizték annak vezetőjét és utasát.  Az intézkedés során a jármű átvizsgálásakor a rendőrök a hátsó ülésen találtak egy távcsöves lőfegyvert hozzá tartozó lőszerekkel és hangtompítóval.

A 22 éves pápai férfi, valamint a szintén 22 éves pápakovácsi barátja elmondta, hogy nem rendelkeznek semmiféle fegyvertartási, illetve vadászengedéllyel. Az éjszaka folyamán a Pápa melletti erdőben kisebb vadat akartak elejteni.

A járőrök a két férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták őket ki. A 22 éves pápai lakos ellen orvvadászat, a 22 éves pápakovácsi férfi ellen orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Most pedig Lesenceistvándon fogtak egy rabsicot a rendőrök:

A tapolcai rendőrök orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt folytatnak nyomozást egy 63 éves férfival szemben.

A rendőrök 2018. augusztus 6-án 14 óra körül Lesenceistvánd belterületén fogták el azt a 63 éves helyi lakost, aki a nyomozás adatai szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lesencefalui erdőben több alkalommal jogosulatlan vadászati tevékenységet folytatott az elmúlt időszakban.

A járőrök a férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a gyanúsított lakásán és a pincéjében tartott házkutatás alkalmával egy hangtompítós lőfegyvert hozzá tartozó lőszerekkel, vadhívó sípokat, vad elejtésére szolgáló hurkokat és hét darab szarvasagancsot foglaltak le.

A 63 éves lesenceistvándi lakos ellen orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*