fbpx

Torbjörn Larsson a FACE új elnöke

0

Az 52. Közgyűlésen – 2018. szeptember 5-én Brüsszelben – a FACE – European Federation for Hunting and Conservation – új elnökként megválasztotta Torbjörn Larssont, valamint új testületet nevezett ki.

Torbjörn Larsson a FACE tagjaihoz intézett beszédében kijelentette: „Azt akarom, hogy az elkövetkező elnökségi időszak a jövőre koncentráljon: a FACE négy évtizedes büszke munkája, valamint győzelmei állnak a tagszervezetek és az európai vadászok szolgálatában, de az elkövetkező négy évtized eredményei a jelenlévőkön állnak vagy buknak, elvégre a FACE csak annyira erős, mint a tagjai, és azok cselekedetei.”

Torbjörn Larssont nyílt szavazáson választották meg az Európai Vadászszervezetek küldöttségei a FACE új elnökévé. Torbjörn Larsson hosszú évek tapasztalatával rendelkezik a vadászattal és a vadvilág megőrzésével kapcsolatos esetek, problémák megoldásában. Jelenleg a Svéd Vadászati és Vadgazdálkodási Egyesület (Svenska Jägareförbundet) elnöke. Ezt megelőzően öt évig regionális elnökként szolgált; nyolc éve tagja volt a nemzeti testületnek, ahol mint nemzetközi ügyekért felelős dolgozott, mindvégig figyelemmel követve a FACE munkáját.

Torbjörn Larsson elhagyja jelenlegi pozícióját a Skandináv Vadászok Szövetségének elnökeként, mely posztra 2018 áprilisában választották meg, hogy elfogadja az új kihívást FACE élén. Az elnökségének stratégiai céljait kihirdette, és kijelentette: „Elnökségem elsődleges prioritása lesz a FACE  céljainak áttekintése. Emellett a következőket hangsúlyozta: Az európai vadászterületek közötti szolidaritás elengedhetetlen, ha az egyedülálló vadászkultúrákat meg akarjuk őrizni a jövőben, a tagok sokfélesége az egyik legfontosabb erősségünk, ugyanis sokszínűek, de egységesek a vadászat, a lövészet és a megőrzés iránti szenvedélyünkben.

Az újonnan megválasztott FACE bizottság kilenc alelnökből áll: Dr. Volker Böhning (Németország), Gian Luca Dall’Olio (Olaszország), Christopher Graffius (Egyesült Királyság), Claus Lind Christensen (skandináv régió), Linda Dombrovska ), John Flannery (Atlanti Terület), Lino Farrugia (mediterrán régió), Dragan Šormaz (Délkelet régió) és Srečko Žerjav (Közép Régió). Dr. Laurens Hoedemakeret új kincstárnagyként választották meg.

A távozó elnök, Dr. Michl Ebner röviden ismertette, hogy miért nem folytatja elnökségét, majd köszönetet mondott minden FACE tagnak az elmúlt három évben nyújtott támogatásért. Azt kívánta, hogy továbbra is sikeresek legyenek az európai szintű vadászatra vonatkozó közös érdekek képviselete során.

Az FACE közgyűlésen az EU egészségügyi és élelmiszerbiztonsági biztosa, Vytenis Andriukaitis elismerte, hogy határozottan támogatja az európai vadászközösség szerepét a vadon élő fajok megőrzésében és számos súlyos betegség, különösen a vaddisznó afrikai sertéspestis elleni küzdelemben.

A FACE új társult tagként üdvözölte a Dallas Safari Clubot.

Forrás: FACE

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*