fbpx

Szent Hubertusz Nap

0

Minden évben hasonló időpontban, szeptember első hétvégéjén és azonos helyen, a szlovákiai Szentanatalon (Svaty Anton) rendezik meg a szlovák vadászok két napos fesztiválját a Szent Hubertusz Napot.

Hazánk vadásztársadalmát idén is a gróf Károlyi József miniszteri biztos vezette delegáció képviselte.

Az első napon az ünnepélyes megnyitón részt vettek a szlovák politikai és vadászati élet reprezentánsai, majd kitüntetések átadása következett azok részére, akik a vadászat és vadászati kultúra fejlődéséhez leginkább hozzájárultak.

A kastélymúzeum épületében vadászati fotó- és halászati kiállítás, valamint Hídvégi Béla könyvbemutatója várta az érdeklődőket.

A csodálatos fekvésű parkban pedig vadászkutya kiállítás, solymászbemutató, lövészet, íjászpálya, a tavon pedig horgászverseny zajlott. Ezeken kívül is számtalan érdekes látnivaló csábította a sok gyerekkel érkező családokat.

A vadászkutyás program részeként ismét szerepelt az Országos Agarász Egyesület küldöttsége, akik két alkalommal agárfuttatási bemutatót és szlovák nyelvre fordított szakmai ismertetőt tartottak nagy közönségérdeklődés mellett.

Ezután került sor a kastély udvarán a XX. Szarvasbőgő Európa Bajnokságra, melyen 13 ország 38 versenyzője vett részt.

Szép sikert értünk el mivel Búr Zoltán egyéniben a 2. helyen, a magyar csapat pedig szintén 2. helyen végzett.

Vasárnap került sor a Szent Hubertusz misére és a felvonulásra, mely programokon több mint kilencezer ember vett részt. Más hangulatú ez az országos vadásznap mint hazánkban. Sokkal inkább családi piknik jellegű, de mégis impozáns és kulturált tartalmában és megjelenésében egyaránt.

Merjük ajánlani hazai vadászainknak jövőre kirándulási programként!

Forrás, fotók: Imrei Ferenc

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*