fbpx

Lombhullató vonatozás

0

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. október utolsó szombatján ez évben is megrendezi hagyományos mahócai szezonzáró vonatozását a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán. Október 20-án, szombaton kétféle vezetett erdei túrával, valamint erdeiiskola-látogatással várják vendégeiket. Mindemellett egyéni programként andókúti piknikezést, varbói sétát ajánlanak utasaiknak. Két különvonat indul Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára (9:30-kor és
13:10-kor), míg visszafelé három indulási időpont (11:25, 15:15 és 16:45) közül választhatnak az utasok. A délelőtti különvonat mahócai érkezése után vezetett erdei túra indul a bükki Kis-fennsík forrásainak felkeresésére. A délelőtti és a délutáni különvonat érkezése után egyaránt lesz lehetőség rövid sétával felkeresni a fónagysági Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolát.

Vezetett túra a Kis-fennsík forrásai nyomában:
A délelőtti különvonat mahócai érkezése (10:50) után szakavatott erdész vezetésével túra indul a bükki Kis-fennsík forrásainak felkeresésére. Az aktuális időjáráshoz is igazodva, útba ejthetők a főbb környékbeli források: a Dobrica-forrás, Andó-kút, Felső-forrás, Csókás-forrás. A könnyű, bárki által előzetes felkészülés nélkül is teljesíthető túra hossza kb. 8-10 kilométer, várható visszaérkezés Mahócára: 15:00 óra.

Fónagysági Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskola:
Mahóca végállomástól kb. 20 perc sétára fekszik Varbó irányába a fónagysági Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskola. A délelőtti és a délutáni különvonat mahócai érkezései után (10:50, ill. 14:30) vezetett séta indul az erdei iskolához, ahol a szakoktatók ismertetik majd az intézmény tevékenységét, valamint adnak ízelítőt a programokból. Az erdei iskolai program időtartama kb. 1,5 óra, így mellé a délelőtti különvonat utasainak sétát ajánlanak a Varbói-tóhoz, vagy andókúti piknikezést.

Jelentkezés/ további információk: kisvasut@eszakerdo.hu

Forrás: Északerdő Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*