fbpx

Magyar Vizslák Európa kupája

0

Huszadik alkalommal rendezték meg a Magyar Vizslák Európa kupáját. Öt év után ismét hazánk adott otthont ennek a nagyszabású nemzetközi rendezvénynek, melyen 10 országból 79 kutya versenyzett. A kutyáknak három napon keresztül kellett teljesítenie, field trialen, vízi elhozáson és küllembírálaton.

A rendezvénysorozat csütörtökön kezdődött, ahol a bírói értekezlet után az Európa Kupa Szervező Bizottsága számos módosítást végzett a szabályzaton. Egyik ilyen változás a Derby verseny korhatárának csökkentése 30 hónapról 20 hónapra, mely igen nagy vitát generált.

Pénteken a megnyitó után elkezdődött az első Field Trial verseny, mely kissé elhúzódott, a barrázst már szürkületben futották a kutyák. Az aznapi CACIT győztes Pap László és Anouk von der Sonnenansicht lett, res CACIT címet pedig Tóth Balázs és Parlagi-Vadász Alkony nyerte.

Szombat délelőtt a derby osztályba nevezett fiatalok versenyeztek. Ebben az osztályban talán az egyik leglényegesebb különbség, hogy a kutyák által megtalált madár nem kerül terítékre – bár jelen esetben a bíróknak ez okozott némi zavart, és volt olyan kutya, akinél ez mégis megtörtént. Derby győztes, kitűnő első Jaroslav Trejbal és Cimrman Damashca Aponivi , kitűnő második helyezett, csoportjának győztese Miczek Zsófia és Zöldmáli Puma, nagyon jó harmadik, csoportjának második helyezettje pedig Miczek Zsófia és Zöldmáli Java lett. Ezzel a legjobb derby csapat a Szerb válogatotté lett.

A felnőtt kutyáknak ebben az időben kellett teljesítenie a vízi elhozást. Itt minden csapat legjobb négy pontszáma került később beszámításba a csapatverseny összesített eredményébe.

A Lajta-Hanság Zrt minden résztvevő számára biztosított ebédet a Majoroki lőtéren megrendezett trófeaszemlén. A délutáni küllembírálaton Gyárfás Marianne – a nemzetközi kynológiai szervezet munka és küllembírója, aki egyben a rendezvény vezetőbírója is volt – döntése alapján a legszebb rövidszőrű magyar vizsla kan Nemzet Kincse Tűzvarázsló, legszebb szuka Vadászfai Óhaj, legszebb drótszőrű magyar vizsla kan Zöldmáli Tarló és legszebb szuka Zöldmáli Nachos lett. Az itt szerzett pontszámok átlagolva számítottak be később.

Vasárnap ismét a felnőtt kutyáké volt a szerep a második Field Trial versenyen. Első helyezett, CACIT  Nagy Zoltán és Baiby Z Karlovej Záhrad, a resCACIT címet pedig Kiss Róbert és Zöldmáli Káosz nyerte.

Az Európa Kupa legeredményesebb kutyája a Magyar csapat tagja, Tóth Balázs Parlagi-Vadász Alkony rövidszőrű magyar vizslája, aki mind a két nap sikeresen, kitűnő minősítéssel fejezte be a versenyt.

A csapatverseny eredményei a következőek lettek:

  1. Magyar rövidszőrű csapat 61 p
  2. Szerb drótszőrű csapat 48 p
  3. Magyar drótszőrű csapat 34 p
  4. Dán rövidszőrű csapat 33 p
  5. Szlovák rövidszőrű csapat 32 p
  6. Olasz rövidszőrű csapat 29 p
  7. Cseh rövidszőrű csapat 28 p
  8. Német rövidszőrű csapat 21 p
  9. Német drótszőrű csapat 19 p
  10. Holland rövidszőrű csapat 17 p
  11. Olasz drótszőrű csapat 13 p
  12. Holland drótszőrű csapat 12 p
  13. Dán drótszőrű csapat 10 p
  14. Osztrák rövidszőrű csapat 9 p

Forrás: VL

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*