fbpx

Leopárdmacska született

0

A ma bemutatott héthetes hím Fülöp-szigeteki leopárdmacskával a világ mindössze öt állatkertjében élő állomány tizenöt egyedre nőtt.

A magyarországi állatkertek közül csak a debreceni vesz részt tavaly év vége óta alapító tagként a Fülöp-szigetekről származó leopárdmacskák Európai Fajmentő Programjában – tájékoztatta a hirado.hu-t Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A négy európai állatkert (Berlin, Debrecen, Plzen, Prága) összefogásaként megvalósult Palawan-szigeteki leopárdmacska-tenyészprogram célja az eredeti élőhelyre való visszatelepítés, amelynek feltétele egy stabil létszámú állomány elérése.

A kis leopárd egészséges, jó étvágyú és a szülei féltő gondoskodását élvezi. A Magyarországon csak Debrecenben bemutatott ritkaságot a látogatók az állatkert Kisragadozó-házában tekinthetik meg.

Természetes élőhelyük szűkülése és az illegális kereskedelem miatt a leopárdmacska szerepel a Természetvédelmi Világszövetség kihalással fenyegetett fajok vörös listáján és a washingtoni egyezmény függelékében.

Forrás: hirado.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*