fbpx

Nagykövet lett Reviczky Gábor

0

A FeHoVa megnyitója alkalmával február 7-én óriási megtiszteltetésben részesült az ECHO TV Hazai vadász – Hazai erdész című műsorának alkotógárdája

A Reviczkyvel az erdőben sorozat ide kattintva tekinthető meg.

Nagy István földművelésügyi miniszter a Kárpát-medence legnagyobb fegyver-, horgász- és vadászkiállításán, a 26. FeHoVán a Magyar Erdők Nagykövetének nevezte ki Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari díjas színművészt.

Köszöntőjében Bitay Márton Örs az állami földekért felelős államtitkár felhívta rá a figyelmet, hogy az ECHO TV-n is futó Reviczkyvel az erdőben című sorozat több százezer emberrel szerettette meg az erdőket. Nagy István egyebek mellett azzal indokolta a cím odaítélését, hogy Reviczky Gábor rengeteget tett a magyar erdőkért és a magyar vadgazdálkodásért. Mint fogalmazott, hazai erdeink sokszínűségének, a vadászat szépségének bemutatásában munkája nélkülözhetetlen. Az erdész, a vadász és a magyar társadalom közötti harmónia megteremtésében vitathatatlan szerepe van. Mindezért a fáradhatatlan tenni akarásért köszönettel tartozunk.

Reviczky Gábort a díjazás nagyon nagy meglepetésként érte, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy nagykövetként is tovább dolgozhat azért, hogy a civil embereket közelebb hozza a természethez.

A kitüntetésről szóló  kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=F89H5xdZ7E0

Forrás: forestpress.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*