fbpx

Lőfegyverek a házban és az autóban

0

A gyanúsítottak engedély nélkül tartottak maguknál lőfegyvereket.

Tokodaltárón igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit 2014. október 3-án délután. A nyomozók a sofőr iratainak ellenőrzését követően átvizsgálták a gépjárművet is, melynek csomagtartójában egy engedély nélkül tartott, távcsővel és hangtompítóval ellátott vadászpuskát, egy 9,5 centiméter pengehosszúságú kést és egy machetét találtak.

12_04_fegyverekdorog1

A dorogi rendőrök ezt követően házkutatást tartottak a férfi kesztölci otthonában, ahol további három engedély nélkül tartott lőfegyvert, fegyverlámpákat és 268 darab töltényt is találtak. A 70 éves K. Ferencet a rendőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

12_04_fegyverekdorog5

Ezzel egy időben egy tokodaltárói férfinál is házkutatást tartottak a rendőrök. A 44 éves K. István otthonában 131 darab lőszert találtak a nyomozók, melyet szintén lefoglaltak.

A két férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet 2014. december 3-án vádemelési javaslattal fejezett be és küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

12_04_fegyverekdorog6

Képek forrása: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*