fbpx

F&H Channel – I. Vadászfilm pályázat

0

Németh Balázs “Elöltöltő fegyveres dámbika vadászat Gyulajon” című filmje nyerte a F&H Channel első vadászfilm pályázatát. A nyertesek elismeréseiket a minap vehették át Kaszón. A győztes alkotásokat csatornánk hamarosan műsorára tűzi.

Puha Zsolt LuvoZdar igazgatója Galamb Gábor a Kaszó Zrt igazgatója és Csejtei Tamás a F&H Channel vadászati főszerkesztője_új

A zsűri: Puha Zsolt, a LuvoZdar igazgatója, Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. igazgatója és Csejtei Tamás, a F&H Channel vadászati főszerkesztője

– A pályázat célja az volt, hogy felkutassuk és bemutatkozási lehetőséget adjunk olyan alkotók vagy alkotói közösségek számára, akik a vadászatot, a vadászattal kapcsolatos életérzést dokumentálják valamilyen filmes formában – mondta Csejtei Tamás, csatornánk vadászati főszerkesztője a Kaszó Zrt. vadászházában tartott díjátadón. – Olyan filmek nevezését vártuk, amely csatornánk szellemiségének megfelelően közvetítik a vadászat szépségét, a vadászati kultúra hagyományait.

A nyertesek Hajba Balázs Halmi Péter Pál Németh Balázs_új

A nyertesek: Hajba Balázs, Halmi Péter Pál és Németh Balázs

A pályázatra beküldött alkotásokat rangos zsűri értékelte, melynek tagjai voltak: Bodrogi Gyula, a nemzet színésze, Galamb Gábor a Kaszó Zrt. vezérigazgatója, Puha Zsolt a LovuZdar vadászmagazin igazgatója, valamint Csejtei Tamás a F&H vadászati főszerkesztője. Az ő döntésük nyomán a 300 000 Ft-os fődíjat Németh Balázs filmje nyerte el, amely egy mértéktartó, hagyományos vadászati módszer újjáéledését mutatja be.

I helyezett Németh Balázs és a zsűri_új

Az I. helyezett Németh Balázs és a zsűri

„ A kihívás nem a megszokott úton vár. A könnyű siker lehet, hogy tetszetős, de nem szolgál életre szóló élménnyel.” – hangzik a nyertes film narrátorszövege, amelyben egy különleges kutatási program részeként elöltöltő fegyverrel való vadászatot örökített meg. A vadászaton használt fegyver, több mint 170 évvel ezelőtt készült egy Bajorországi műhelyben, de kiállta az idő és a mai kör követelményeinek próbáját is. Ezt bizonyítja a filmeben bemutatott dám elejtése is.

Halmi Péter Pál a II helyezett Galamb Gáborral a Kaszó Zrt igazgatójával_új

A II. helyzett Halmi Péter Pál Galamb Gáborral, a Kaszó Zrt. igazgatójával

A díjátadón ünnepségen vehette át a második és harmadik helyezettnek járó elismerését egy-egy különleges emlékplakett formájában Halmi Péter Pál és Hajba Balázs. A zsűri további három pályaművet is díjazott. Antal Sándor, Monostori László és Budavári Roland majd posta úton kapják meg az elismerő oklevelet.

Hajba Balázs a III helyezett Puha Zsolttal a LovuZdar igazgatójával_új

A III. helyezett Hajba Balázs, Puha Zsolttal, a LovuZdar igazgatójával

A díjazottakkal a Fishing and Hunting Channel a jövőben együttműködési megállapodást is köt, így a pályázók alkotásait a csatorna nézői is láthatják. A ceremóniát, egy kellemes díszebéd követte, majd kötetlen beszélgetéssel folytatódott az esemény a filmezés kulisszatitkairól, a „kamerás vadászat” rejtelmiről.

Forrás: Fishing and Hunting Channel

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*