fbpx

Kitüntették a fatolvajokat tetten érő abonyi polgárőröket

0

Miniszteri elismerő oklevelet adományozott Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár két abonyi polgárőrnek, akik többször segítettek a lakóhelyükhöz közeli erdőben garázdálkodó fatolvajok rendőrkézre kerítésében. Juhász Pálné és Kelemen Józsefné február 2.-án a miniszteri okleveleket a Földművelésügyi Minisztériumban vették át.

A két polgárőr az Abony Városi Polgárőrség tagjaként rendszeresen járőrözik a városban és a közterületeken, így a közeli erdőkben is. Gyakran az éjjeli vagy a hajnali órákban is járják az erdőket, hogy a tolvajok számára ne legyen kiszámítható az ellenőrzés. Munkájuk eredményességét mutatja, hogy többször értek tetten fatolvajokat, legutóbb januárban egyszerre két csapatot kaptak el, akik éppen több mázsa fát készültek ellopni az erdőből.

Ezzel a két hölgy nagymértékben hozzájárul az illegális fakivágások megakadályozásához és így a természeti környezet megóvásához, amely az Állami Földekért Felelős Államtitkárság egyik fontos célja. Ezért Bitay Márton államtitkár a két abonyi polgárőr munkáját miniszteri kitüntetéssel ismerte el, és emellett a területileg illetékes erdészet, a NEFAG Zrt. nevében Dégi Zoltán vezérigazgató 50-50 ezer Ft pénzjutalmat ajánlott fel a polgárőröknek.

Forrás: kormany.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*