fbpx

Magyarország ismét vadászati világkiállítást rendezne

0

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke nyitotta meg csütörtökön a 22. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítást. Beszélt arról is, hogy Magyarország szeretne ismét vadászati világkiállítást rendezni. Az 1971. évi budapesti esemény 50. évfordulója 2021-ben jó apropó volna.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter üdvözítőnek találta és támogatásáról biztosította a miniszterelnök-helyettes javaslatát a budapesti vadászati világkiállítással kapcsolatban.

Kiemelte: a minisztérium szeretné elérni, hogy a gasztronómia keretében a magyar vadhús megkülönböztetett márkaként jelenjen meg a piacon bel- és külföldön egyaránt.

Elmondta, hogy a 22 erdőgazdaság irányításának az FM-hez kerülése is azt jelzi, hogy az agrárgazdaság, a vadászat, az erdészet szervezetileg egységes és folyamatosan erősödik. A magyar természeti kincsek az országban jelentős potenciált jelentenek, amire példaként hozta a miniszter, hogy évente mintegy 25 ezer vadász érkezik külföldről Magyarországra. Mindez azt is mutatja, hogy a magyar vadgazdálkodás eredményei a világ élvonalába tartoznak ma is.

Fontosnak tartotta, hogy azokat az eredményeket, amiket elért a magyar vadgazdálkodás, országnak-világnak meg lehessen mutatni néhány év múlva.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*