fbpx

Szorosabb együttműködés Ausztriával a vadászatban és a horgászatban

0

Vadászati és horgászati együttműködési lehetőségekről egyeztetett Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár osztrák tartományi vezetőkkel Európa egyik legnagyobb vadászati és halászati szakkiállításán, Salzburgban február 19-én.

Az államtitkár megbeszélést folytatott Dr. Josef Schwaigerrel, a mezőgazdaságért, erdő- és vízgazdálkodásért felelős salzburgi tartományi vezetővel, Manuel Hinterhoferrel, az Osztrák Halászati Szövetség ügyvezető igazgatójával, Gerhard Langmaierrel, a Regionális Halászati Szövetség vezetőjével és Dr. Jürgen Vockettel, a Bajor Vadász Szövetség elnökével.

Bitay Márton tájékozódott a magyarországi bérvadászati lehetőségek osztrák piacon történő szélesítéséről, az osztrák trófeabírálati rendszer működéséről, illetve az osztrák vadkár és vadelütés biztosítási viszonyairól. A horgászturizmus fejlesztése kapcsán az államtitkár javasolta a szakmai tapasztalatcsere megindítását. A felek megállapodtak, hogy a horgászat, halászat és akvakultúra területén szorosabbá teszik az együttműködést és a közös érdekképviseletet az EU szervezeteiben. A tárgyaláson szó esett továbbá az együttműködési lehetőségekről a szakterületen folytatott K+F kutatásokban, valamint az osztrák haltermelésbe bevezetendő új fajokról.

Február 19. és 22. között 27. alkalommal rendezik meg a Die Hohe Jagd und Fischerei szakkiállítást a Messezentrum Salzburgban, amely idén mintegy 500 vadászati és halászati kiállítói standnak és 39.000 szakmai érdeklődőnek ad helyet. A rendezvényen Magyarországról 11 állami erdészeti társaság és 24 szakmai kiállító képviselteti magát, amelyek standjait Bitay Márton is meglátogatta.

Forrás: kormany.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*