fbpx

Hurokkal vadásztak

0

A gyanúsítottak egyike a pusztavacsi erdőben a gyanú szerint drótból készült hurkokat helyezett ki, melybe egy dámszarvas beleakadt és megfulladt. A férfi társával együtt megkezdte a vad feldolgozását, amikor a rendőrök tetten érték őket.

A Dabasi Rendőrkapitányság eljárást indított lopás bűntett és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Péter 35 éves és M. János 81 éves pusztavacsi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint R. Péter – pontosan be nem határolható időben – drótból készült hurkokat helyezett ki a pusztavacsi erdőben. Az egyik hurokba egy dámszarvas a nyakánál fogva beleakadt és megfulladt. Ezt észlelve a 35 éves férfi szólt a társának, hogy segítsen az elpusztult állat elszállításában.

A két gyanúsított 2015. február 20-án a délelőtti órákban az M. János tulajdonában lévő autóval szállította el a vadat és megkezdték a feldolgozását. Ekkor – állampolgári bejelentés alapján – megjelentek az Örkényi Rendőrőrs munkatársai a gyanúsítottak lakcímén, ahol a két férfit elfogták és előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra.

A nyomozók R. Pétert és 81 éves társát gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük a további eljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Dabasi Rendőrkapitányság folytatja le.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*