fbpx

Célegyenesben az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai fejlesztései

0

Utolsó simítások, ugyanakkor talán a legnagyobb gondosságot igénylő munkák zajlanak a Nyugattól-keletig a nógrádi erdőkben, az Ipoly Erdő Zrt. komplex ökoturisztikai fejlesztése pályázati projekt megvalósításának végéhez közeledve.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont új élményelemei 2015.május 1-jétől kipróbálhatók! A Naszály-hegy lábánál a látogatókat európai színvonalú parkoló fogadja majd, ahonnan kerti kisvasúttal, alagúttal tarkított izgalmas úton haladva közelíthető meg a kirándulóközpont. Katalinpuszta a Cserhát, a Börzsöny és Nógrád megye fogadókapuja, innen tartalmas kirándulások tervezhetők. Az Ipoly Erdő Zrt. a fejlesztés során ezt szem előtt tartotta, így a kirándulóközpont egyfajta információs kapuként is szolgál majd, nem mindennapi élmény formájában. Már készül az a 6×4 méteres látványtérkép, mely a földre helyezve, járható módon ábrázolja majd a Börzsöny és Nógrád megye kulturális, turisztikai vonzerőit, ezzel segítve a kirándulások megtervezését. Ugyanakkor felépül a tavaly ősszel felújítva átadott Csóványosi kilátó kicsinyített mása, mely egyben kilátóként is funkcionál. A kirándulóközpont eddigi, sokak által kedvelt kínálata mellett bővülnek a játéklehetőségek, a kéttornyú piramis egyszerre több tucat gyermek tartózkodását is lehetővé teszi.

A Társaság saját erőből bővíti a szálláskapacitást is. A 35 fős erdei iskolai szállás mellett 5 szobás turistaszállás nyújt majd lehetőséget a többnapos komfortos tartózkodásra. Az információs pont és az illemhelyek kialakítása pedig még komfortosabbá válik a kirándulóközpontot.

Bővülnek a szolgáltatások a Karancs-Medves-vidékén is.A Somoskői vadaspark szomszédságában felépült fogadóépület szolgáltatásait várhatóan nyáron már igénybe vehetik a vendégek. A fejlesztéssel a várakat, tanösvényeket, geológiai és egyéb kulturális, történelmi értékeket felfűzve elsősorban a fiatal korosztály és a családok számára a természet és a táj megismerését szeretnénk segíteni. A megépített fogadóépületben szálláshelyek adnak lehetőséget a hosszabb idejű kikapcsolódásra, az állatállomány is bővül, a vadasparkban a nagyobb, az épület melletti kisállat-simogatóban pedig a kisebb állatokat lehet majd megtekinteni.

Forrás: IPOLY ERDŐ Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*