fbpx

Erdészeket is kitüntettek a nemzeti ünnep alkalmával

0

Ahogy az már megszokott, nemzeti ünnepeink alkalmával az ország vezetői kitüntetéseket adnak át. Nem volt ez másként 2015. március 13-án sem, amikor Áder János köztársasági elnök és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter több személyt, köztük erdészeket is kitüntetett.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta a vadgazdálkodás és a természetvédelem területén elért kiemelkedő, nemzetközileg is elismert egyetemi oktatói munkája, kutatási eredményei és publikációs tevékenysége elismeréseként dr. Faragó Sándor okleveles erdőmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora részére.

Fazekas Sándor, Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott:

Bagi Istvánnak, a Truffleminers Kft. ügyvezetőjének, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállítási anyagát gyarapító rekord méretű szarvasgomba önzetlen felajánlásáért, a szarvasgomba kultúra fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért.

Papp Bélának, a Truffleminers Kft. munkatársának, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállítási anyagát gyarapító rekord méretű szarvasgomba önzetlen felajánlásáért, a szarvasgomba kultúra fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért.

Kováts Dávidnak, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztálya természetvédelmi szakreferensének, a Natura 2000 programmal kapcsolatos erdőgazdálkodást érintő szakmai és kutatási anyagok kidolgozása során végzett kiemelkedő munkájáért.

Forrás: kormany.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*