fbpx

Vadászati Kulturális Családi Nap

0

A Budakeszi Vadasparkban 2015. május 1-jén, pénteken, színes programmal tarkított Vadászati Kulturális Családi Napot tartunk, melyen ünnepélyes keretek között adjuk át a Bársony István tiszteletére állított emlékoszlopot is.

Bársony István (1855-1928) a magyar természetírás egyik legnagyobb, bár napjainkban kevésbé ismert alakja. Novellái mellett említésre méltóak regényei is. Az Ingovány gazdag meséjű, színekben és hangulatokban dús történet, a Rab király szabadon pedig az első magyar állatregény volt. A 160 éve született író, a „Pagony dalnoka” kiemelkedő szerepet töltött be a vadászat népszerűsítésében.
A Bársony István emlékoszlop a Budakeszi Vadaspark „Vadászírók és természetvédők domborművei” – többek között Fekete István, Herman Ottó, Kittenberger Kálmán – arcképcsarnokának sorába kerül. Az avatásánál beszédet mond Dr. Csiák Gyula, a Bársony István Alapítvány elnöke, Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke, és Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.
Az ünnepélyes szoboravatás mellett ezen a napon rendezzük a Vadászati Kulturális Családi Napot is, melyre szeretettel várjuk a természetszerető, állatbarát érdeklődőket. Az állandó hétvégi programok mellett a vadászat szerepéről és fontosságáról szóló szakvezetésekkel, erdőismereti túrákkal várjuk a látogatókat. Több állomásos vadászati vetélkedőn vehetnek részt az érdeklődők, megismerkedhetnek a vadászat eszközeivel, állathangokat hallgathatnak, preparátumokat, agancsokat vehetnek szemügyre és a magyar vadászirodalom nagyjait is megismerhetik.

Részletes program:
10.00 Mosómedve látványetetés
11.00 Róka látványetetés
12.00 Farkas látványetetés
12.15 Szakvezetés: hazai nagyvad fajok- a vadászat szerepe, jelentősége- indulás a farkasoktól
12.30 Erdőismereti túra-indulás a bejárattal szemben, a térképtől
13.00 Sakál látványetetés
13.30 Erdőismereti túra
14.00 Medve látványetetés
15.0 Kisragadozó látványetetés

Egész napos programok: vadászati vetélkedő, vadászkürt bemutató – a Vadászkamara Kürtegyüttes részvételével, solymászbemutató, állathangutánzás, légpuskalövészet, „vadásztotó” gyerekeknek

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*