fbpx

Vadászati Kulturális Családi nap

0

2015. május 1-én a Budakeszi Vadasparkban egy családi nap keretében a látogatók testközelből ismerkedhettek meg a vadászattal, vadászokkal, a vadászat eszközeivel.

Az egész napos program a „Vadászírók és természetvédők arcképcsarnokánál” vette kezdetét, ahol a Vadászkamara kürt együttes „köszöntője” után, Dr. Csiák Gyula, a Bársony István Alapítvány elnöke, Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke, és Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója közösen leplezték le a Bársony István emlékoszlopot, a máig is népszerű vadászíró a „Láp és a pagony dalnoka” születésének 160. évfordulója alkalmából.

A vadasparkba érkező gyerekek és szüleik a szokásos látványetetések és vezetett állatbemutatók mellett, egy „vadászati vetélkedőn” is részt vehettek, amely során, a solymászattal, hazai nagyvadfajaink trófeáival, kisragadozókkal, a vadhívás és a vadászat eszközeivel, híres vadászíróink munkásságával ismerkedhettek meg.

A jó időnek köszönhetően rengetegen látogattak ki Budakeszire, ahol a kisgyermekek és a szülők is érdeklődve hallgatták az előadásokat és játszva ismerkedtek meg a vadászattal, a vadászokkal.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*