fbpx

3 bak, 3 érem

1

A képen látható 3 őzbakot egy esti- és egy reggeli cserkelés során ejtette el egy cseh vendégvadász a Bakony és a Kis-Alföld találkozásánál elhelyezkedő nagyigmóti Öregséd Vadásztársaság területén.

A vendég már két évvel ezelőtt is járt a társaságnál, akkor két bakot lőtt (491- és 493 grammosat). Az első, esti kimenetel során egy öreg, visszarakott bakot (a kép jobb oldalán látható) sikerült becserkelni és terítékre hozni. A birtokbavétel után kissé csalódottan konstatálták, hogy bár nagyot mutatott, mennyire porózus az agancs. „Mindössze” 410 grammot nyomot.

Hajnalban az előző este sikerén felbuzdulva indultak cserkelésre. Csót határában, egy érdekes öreg őzet vettek észre (kép bal oldalán látható). A vendég első két lövésével elhibázta, de a bak szerencsére tartotta helyét, nem vette zokon a zajongást. A harmadik lövéssel sikerült terítékre hozni. Kiderült, hogy 552 grammal a társaság történetének eddigi legnagyobb bakja lett. Ez az eredmény ezen a környéken már megsüvegelendő. Az agancs különlegessége a mechanikai sérülés miatt osztott szár.

Azonban a reggel még nem ért véget. Nyolc órakor újabb élemedet korú bakot vettek észre, amire rácsúsztak és 80 méterről egy jól helyezett lövéssel a harmadik őzbak is terítékre került. A trófea súlya 521 gramm (a középső bak) .

A bírálaton az első este lőtt, öreg visszarakott bak bronzérmet, a hajnalban lőtt második bak – hiába nagy a trófea súlya – az osztott szára miatt csak ezüstérmet, az utolsó őz, bár kisebb a tömege aranyérmet kapott.

Forrás: Takács Andor

bak

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. “A vendég első két lövésével elhibázta, de a bak szerencsére tartotta helyét, nem vette zokon a zajongást.”

    Brááávó!
    A lényeg,hogy meglett.. 🙂

Reagálj

*