fbpx

Hurokban

0

Négy héten belül három őzbakot és egy őzsutát ejtett el tiltott módon Tiszakeszi külterületén egy orvvadász.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrs körzeti megbízottjai, valamint a helyi mezőőri szolgálat munkatársai 2015. május 18-án Tiszakeszi külterületén közös ellenőrzést tartottak, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy ott lakó férfi hurok kihelyezésével „ritkítja” a Mezőcsáti Vadásztársaság vadállományát.

Az érintett zártkerti ingatlan közelében a rendőrök vad elfogására alkalmas hurkokat találtak, majd a közelben állatok feldolgozására utaló nyomokat észleltek.

Az egyenruhások ezt követően L. József, 64 éves helyi lakosnál megtartott házkutatás során nagyobb mennyiségű vadhúst és őzbaktrófeát foglaltak le. A lakásból, annak portájáról, illetve a melléképületekből több őzkoponya, valamint agancs került elő, míg az udvaron található füstölőben mintegy 30 kilogramm füstölt őzhús volt felaggatva.

A lefolytatott helyszíni szemle adatai szerint az orvvadász félmillió forintot meghaladó lopási kárt okozott a helyi vadásztársaságnak.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltet lopás és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki, aki a tárgyi bizonyítékok ellenére tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A hatóság a nyomozás során felmerülő további kérdéseket szakértő bevonásával tisztázza majd.ű

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*