fbpx

Újraválasztották az OMVV vezetését

0

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Országos Választmánya június 19-ei, lovasberényi ülésén újraválasztotta a szervezetet 2010 óta irányító tisztségviselőket és a felügyelőbizottság tagjait. Csak ez utóbbi összetételében történt változás, és ellenjelöltek egyik posztért sem indultak. Az OMVV elnöke a következő öt évben is a küldöttek teljes bizalmát élvező dr. Semjén Zsolt lesz.

Az ülés elején a régi-új elnök beszámolt az elmúlt öt évben elvégzett munkáról, hangsúlyozva, hogy szinte valamennyi, a vadászokat érintő kérdésben sikerült rendezni a problémákat. Ez nem is volt nehéz, mert az előterjesztett változtatásokkal, amelyek a vadásztársadalmat pozitívan érintették, mindenki egyetértett. Kiemelte a fegyvertörvényt, az egészségügyi jogszabályt, a különböző országos szervezetekkel kötött megállapodásokat (MOHOSZ, MAGOSZ, NAK, természetvédő szervezetek, CIC). Stratégiai partnerségi megállapodásokat kötöttünk különböző minisztériumokkal, amelyek alapján kikérik a vadászati érdekképviseletek véleményét a vadászatot, vadgazdálkodást érintő kérdésekben. Szintén kiemelkedően fontos, hogy a vadászat, a vadászok megbecsülése szemmel láthatóan javult az utóbbi esztendőkben.

Ami a további célokat illeti, dr. Semjén Zsolt úgy fogalmazott: azokban a kérdésekben lehet előrelépni, amelyekben konszenzus van a vadászok között. Ezért is kérték ki az érdekképviseletek két éve az új Vadászati Törvénnyel kapcsolatban a magyar vadászok és vadgazdálkodók álláspontját. A beküldött javaslatok és észrevételek alapján összeállított, a többségi véleményt tükröző jogszabálytervezetet tavaly nyáron eljuttattuk a szaktárcához, és az idén ősszel tervezett Vtv. módosításban ebből meglehetősen sok minden visszaköszönhet majd. A jogszabály koncepciója július 3-áig véleményezhető, a beérkező észrevételek alapján az érdekképviseletekkel közösen folyik majd a kodifikáció az FM-ben. Az elkészült normaszöveget az őszi elfogadás előtt ismét társadalmi egyeztetésre bocsátja a minisztérium, ezután kerülhet a parlament elé. A törvénnyel kapcsolatban az ülésen is többen kifejtették véleményüket.
Az elnök szólt a 2021-re tervezett budapesti vadászati világkiállításról is. A tervek szerint a rendezvény helyszíne a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont lenne, ahol illetve amely környékén addig komoly infrastrukturális fejlesztésekre kerülne sor. A tervezés viszont már ebben az évben megkezdődhet, amelyhez kérik valamennyi vadászati érdekképviselet és szervezet javaslatait és ötleteit. 2016-ban már egy kijelölt kormánybiztos irányíthatja a munkálatokat.

Dr. Semjén Zsolt beszéde után a választmány egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadta az OMVV beszámolóját, majd a pénzügyi beszámoló és a 2015-ös pénzügyi terv elfogadására került sor. Ezt követően az OMVV tisztségviselői és a Felügyelőbizottság tagjai papírforma szerint lemondtak tisztségükről, és nem egész egy óra alatt lezajlott előbb a jelölés, majd a választás is. Dr. Székely László, a Jelölőbizottság elnöke a jelöltek részletes szakmai múltját személyenként ismertetve javaslatot tett a tisztségviselőkre illetve a Felügyelőbizottság elnökére és tagjaira. Ezt követően rendben lezajlott a választás, majd dr. Rózsa Gábor, a Szavazatszedő Bizottság elnöke ismertette az eredményeket.

Ezek alapján a Védegylet tisztségviselői:
– elnök: dr. Semjén Zsolt
– alelnökök: dr. Jámbor László, dr. Bodnár József
– ügyvezető elnök: Pechtol János
– FB elnök: Imre János, tagok: Hrabovszki János, Pászti Tibor, dr. Szigethy Béla, Berend Ferenc

Az ülés utolsó napirendi pontjaként dr. Székely István előterjesztésében a küldöttek elfogadták a Védegylet új alapszabályát, amely már az új Polgári Törvénykönyv előírásainak figyelembevételével készült.

Forrás és kép: OMVK/ Földvári Attila

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*