fbpx

Fegyvertörténeti kiállítás nyílt Csongrádon

0

A kézi lőfegyverek történetét bemutató kiállítás nyílt a csongrádi Diana Vadász-Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégiumban.

A megnyitón Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár fontos kormányzati célnak nevezte a kulturális értékek bemutatását a helyi közösségek számára, amelyet a helyi vadászmúzeumokhoz hasonlóan ez a gyűjtemény is szolgál.

Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy az iskola nemcsak a hazai fegyvergyártásban és a fegyverművesség oktatásában jár élen, hanem kiemelkedő szerepet tölt be a felnőttek erdészeti és vadgazdálkodási szakirányú képzésében is (erdészeti és vadgazdálkodási technikus, fegyverműszerész, vadászpuskaműves, vadászati preparátor).

Itt az elméleti oktatás mellett – a kiváló szakembereknek és a korszerű technikai gépeknek köszönhetően – a gyakorlati oktatás is magas színvonalon zajlik. Ezekre a központokra a tárca fontos tudásbázisként tekint, ezért a minisztérium stratégiai partnerségi megállapodást kötött az intézménnyel – jelentette be Bitay Márton.

Az iskola a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatásával hozta létre a kiállítást, amely az 1700-as évek elejétől mutatja be a kézi lőfegyverek alakulását. Célja az ott tanulók gyakorlati képzésének segítése, illetve ismeretek nyújtása a környékbeli iskolák diákjai és a történelmi fegyverek iránt érdeklődők számára.

 

Fegyvertörténeti kiállítás

Fegyvertörténeti kiállítás

 Fotók: Francz Ilona

Forrás: FM Sajtóiroda

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*