fbpx

Új lakók érkeztek a Budakeszi Vadasparkba!

0

Újra röfögéstől hangos a Budakeszi Vadaspark vaddisznó kifutója: a csíkos hátú kismalacok vidáman szaladgálnak, rosszalkodnak, persze azért még elég sokat pihennek, hisz csak néhány napja látták meg a napvilágot.

A vaddisznó kifutóban, a tavasszal született, mostanra „megdisznósodott”, nagyra nőtt süldő malacok mellé vadi új konnektor orrú lakók érkeztek. Pár napja születtek, hatan vannak, nagyon picik, és cukiságuk pillanatok alatt elvarázsol mindenkit. A kis malackák anyukája egyébként féltőn gondoskodik a picikről, akkor a legnyugodtabb, ha mindegyiket egy kupacban, maga mellett tudhatja.  Ami az idő előrehaladtával egyre rövidebb ideig lesz kivitelezhető a részéről, ugyanis a kismalacok napról napra bátrabban fedezik fel a világot, és a kifutó minden szegletét bejárják és feltúrják, apró csülkeiken villámgyorsan szaladgálnak, ha kell, hangosan visítanak, és már most látszik rajtuk, hogy nem kell a szomszédba menniük egy kis rosszalkodásért.

A tavasszal született – mostanra süldő korba lépett, eléggé megdisznósodott – vadmalacok úgy gondolták, kicsit “ön kiszolgálják” magukat a néhány napja ellett malacmama “tejivójában”. A koca, a képek tanúsága szerint, szívesen hagyta a nagy laklikat kicsit csemegézni, jut is, marad is alapon.

A nagyobb malacok anyját külön választottuk a csapattól, hogy egy kicsit összeszedje magát, kipihenje a fáradalmakat, már ami az anyakoca-teendőket illeti. A süldő malacoknak egy csodálatos vadaskertet találtunk, ahová néhány héten belül át is szállítjuk őket. Addig viszont együtt a csapat: pici, közepes és nagy vaddisznókat is láthat, aki a napokban kilátogat a Budakeszi Vadasparkba.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*