fbpx

Több száz róka élhet Bécsben

0

A bécsi állatorvosi egyetem egy kutatója több ezer róka is élhet Bécsben. Theresa Walter a vadállatészlelések dokumentálásához a májusban elindított Stadtwild Tiere adatait elemezte. A vadállat-észlelési internetes oldal célja lakossági segítséggel felmérni a Bécsbe besurranó, vadon élő állatok elterjedtségét.

A portálon az első három hónapban 1000 vadon élő állatnak, köztük 300 rókának a fővárosi észlelését jelezték. Főleg a város nyugati kerületeiben, éjszakánként láttak rókákat. A szántóföldekkel határos keleti kerületeken kevesebb állatot láttak, de ragadozók még az olyan városi nevezetességek közelében is előfordult, mint a schönbrunni kastély.

A városban azért élnek rókák, mert itt megtalálnak mindent, ami a fennmaradáshoz kell. Walter, az egyetem vadállat-tudományi és ökológiai kutatóintézetének munkatársa, a vadon élő állatok kutatója szerint a rókák többnyire élelmet, például lehullott gyümölcsöket vagy egereket keresnek a városokban. Arról nem is beszélve, hogy itt találnak nyugalmas, az utódnevelésre alkalmas körülményeket kínáló bokros vagy üreges helyeket.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*