fbpx

SZEHOVA

0

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az I. Szegedi Horgász – Vadász Pikniket szeptember 19-én, hogy népszerűsítsék és bemutassák a horgászatot és a vadászatot.

A Szegedi Olimpiai Központ Maty-éri versenypályájára szervezett programon lehetőség lesz magyar válogatott horgászokkal és profi vadászokkal találkozni, akik interaktív szakmai bemutatókat tartanak – közölték a szervezők.

A helyszínen a gyerekek számára horgászsuli nyílik, ahol teljes felszereléssel, etetőanyagokkal és szakértő segítséggel várják a horgászat iránt érdeklődő fiatalokat. Aki szeretne, horgászvizsgát is tehet, ez a lehetőség a 10-15 éves korosztály számára a piknik alkalmából teljesen ingyenes lesz, a vizsgához szükséges oktatásokat pedig a szombati nap folyamán bonyolítják le.

A vadászat iránt érdeklődők egyebek mellett megtekinthetik a vadászkutyák munkáját, az ebek a nap során többször is tartanak bemutatót, de az íjászat és légpuska kipróbálására is lesz lehetőség.

A programon lesz használt horgász- és vadászeszközök kirakodó vására is, a Maty-éri versenypályán a rendezvény ideje alatt egy sárkányhajó áll a látogatók rendelkezésre, a gyerekek pedig a Szegedi Vadaspark állatsimogatójában ismerkedhetnek meg különböző hüllőkkel.

Az eseményen a szakmai rendezvények mellett mindenki megismerheti a különböző hal és vad feldolgozási módszereket és megtanulhatja, hogyan kell például halkolbászt, halfasírtot vagy akár halburgert készíteni.

Forrás: MTI

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*