fbpx

Bosszantó veszteség

0

A vadgazdáknak számos tényezővel számolniuk kell munkájuk során. Ezek közül az egyik megkerülhetetlen – és sok esetben igen kártékony – elem a „szomszédok” által végzett olyan jellegű tevékenység, amelyről nem minden esetben egyeztetnek a vadászokkal. A cikkben látható fotók egy ilyen esetre szolgálnak például, amely Somogy megyében történt.

Az abnormális agancsú bika előző évi hullajtott „fejdísze” alapján a helyi hivatásos vadász úgy tervezte, hogy ezt a különleges vadat a szeptemberi bőgésben fogják elejteni, ám a vendéggel nem leltek rá. Végül november derekán találták meg az elpusztult gímszarvast, amely fennakadt egy kisebb, korábbi erdőfelújítást körülölelő, pár nappal az eset előtt felújított vadvédelmi kerítésen. Ez a hely egy kilométerre történt onnan, ahol a korábbi hullajtott agancsot találták. A helyi szakemberek arra következtetnek, hogy a vad a bekerített részben lévő fás részen élt, és eddig a kerítésen lévő nagyobb lyukakon közlekedett.

Az eset pikantériája, hogy a szóban forgó tölgyes körül akár már tíz esztendővel ezelőtt is elvihették volna a berendezést…

A 6,36 kilogramm tömegű agancsot a trófeabírálaton 7 évesre bírálták.

Gímszarvas

Gímszarvas

(VL)

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*