fbpx

Sikeres idénykezdet

0

Az ide őzbakidény elkezdődött és mi sem bizonyítja jobban ezt, mint a világhálón egyre gyarapodó terítékfotók sokasága, illetve, hogy az utánkeresőknek is egyre gyakrabban csörren meg a telefonja és kérik szakavatott segítségüket a sebzettek kézre kerítéséhez. Az első hétvége elteltével már számos munkán vannak túl …

Szabon Gábornak és vérebének az idény első napján három megindulásból három eredményes kereséssel sikerült a sebzett őzbakokat terítékre hozni. Mind írta „soha rosszabb kezdést” és tényleg csak gratulálni lehet a munkákhoz, amelyek „mindegyike érdekes keresés volt, nem mondható rendhagyónak. Nagyvisnyó, Taktaharkány és Tiszaeszlár voltak a keresések helyszínei.”

A nyárias időjárást idéző meleg és a nagy szél nem akadályozta Bognár Tamást és hű segítő társát sem, hogy egy első láblövött bakot, 1000 m vezetékmunka és 2000 m hajsza végén megváltsák szenvedésétől és megadhassák neki a kijáró végtisztességet.

Végül, de nem utolsó sorban Klinkó Nándor és négylábú csapata is kitett magáért, a szántók pora és a 27 fok ellenére egy nehéz hajszás munka után, ők is kézre kerítették a sebzettet.

Bognár.T_bak

Mind a három kutyavezetőnek és kutyáiknak gratulálunk a sikeres munkákhoz, nélkülük a „megpiszkolt” vad elveszett volna, így viszont elejtő, kísérő és nem utolsó sorban utánkereső együtt örülhetett a megkerült őzbakoknak. Az elkövetkezendőkre pedig hasonló sikereket kívánunk számukra.

Forrás: Utánkeresők Baráti Köre

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*