fbpx

Csőd szélén a Remington

0

Csődvédelmet kér a Remington fegyvergyár, írta a Bloombergre hivatkozva az index.hu. A cég történelme egészen 1845-re nyúlik vissza, amikor megkapták első rendelésüket az amerikai hadseregtől, 5000 darab „Mississippi” puskára.

Az előrejelzések szerint a Remington valószínűleg nem „dobja be a törölközőt”, mert igen jó esély van rá, hogy a kötvényeket részvényekre váltják. Azonban nem lehet kizárni azt az eshetőséget, hogy az igen nehéz szituációba került céget – amely jelenleg 3500 alkalmazottat foglalkoztat – felszámolják.

A visszaeső keresletről az Index azt írta, hogy:

„A cég tulajdonosa Stephen Feinberg, Trump hangos támogatója, aki 2007-ben vette át a gyárat, és egyből rá is sózott nagyjából egymilliárd dollárnyi adósságot. 2012-ben mondjuk már el is akarta volna adni, de Feinberg nem talált érdeklődőt a Remingtonra. A vállalatot fura módon a 2016-os elnökválasztás ingatta meg, előtte ugyanis az érdeklődők alaposan bevásároltak hadianyagból, attól való félelmükben, hogy a demokraták majd eltörlik a szélsőségesen szabad fegyvertartási lehetőségeket. Trump azonban a fegyverlobbi és a szabad fegyvertartás nagy barátja, így viszont a kereslet is visszazuhant, a kereskedők pedig azóta nyögik az akkoriban felhalmozott óriási készleteket.”

Forrás: index.hu / VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*