fbpx

Újabb érdekes japán találmány

0

Japánban a hamarosan 65 centiméter hosszú, 50 centiméter magas, egészen élethű, vörös szemű „farkasszörnnyel” védekeznek a vadkár ellen. A „Super Monster Wolf” a kísérletek során olyan jól teljesített, hogy jövő hónaptól a sorozatgyártás is megindul, így a szigetországban egyre több helyen tűnhet majd fel a nem mindennapi „teremtmény”.

A BBC az Asahi Televízió tudósítására hivatkozva cikkében leírta: a farkasszörnyet úgy tervezték, hogy a vaddisznókat távol tartsa a rizsföldektől. Az első kísérletet Kisarazu város közelében végezték el tavaly júliusban. A módszer viszonylag egyszerű, mikor a robotlény egy közeledő egyedet észlel, a szeme világítani kezd, amit ordítás követ. A műfarkasok napelemes akkumulátorokat használnak, és többféle üvöltő hangot is hallatnak.

Forrás: TV Asahi

Forrás: TV Asahi

A BBC cikke szerint a vadkár okozta termésveszteség jelentősen csökkent azokon a területeken, ahol a “Super Monster Wolf” működött. A tapasztalatok szerint ráadásul a kísérteties robot sokkal hatékonyabb, mint egy villanypásztor, bár még nem olcsó technika, egy farkas ugyanis 514 000 jen, vagyis több mint 1,2 millió forint, de a tervek szerint bérelni is lehet majd.

Nagy kérdés, hogy egy japán siker esetén a “farkasszörnyek” más országokban is megjelennek-e, például Európában. Az viszont biztos, hogy nem találkoznánk egy ilyen robottal éjszaka az erdőben…

Forrás: Erdő-Mező Online / BBC

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*