fbpx

Keresik az év legviccesebb természetfotóit!

0

A Comedy Wildlife Photography Awards versenyt idén már negyedik alkalommal hirdették meg. Az ötletgazdák pár éve nemes céllal írták ki a pályázatot. A vicces fotókkal szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a vadfajok védelmére.

A Comedy Wildlife Photography Awards verseny minden évben egy üde színfolt a fotópályázatok sorában. A világ minden tájáról beérkező pályaművek mosolyt csalnak mind a zsűri, mind a közönség arcára.

Bár még több hét van hátra a június 30-i nevezési határidőig, már most látszik, hogy nem lesz könnyű dolga a szervezőknek, mivel viccesebbnél-viccesebb fotók érkeztek be a felhívásra.

2017-ben külön örömöt jelentett, hogy egy magyar fényképész, Kércz Tibor nyerte meg a fődíjat „Segítség!” című felvételével. Az Ópusztaszeren készült fényképen három bagoly látható, akik közül ketten biztosan ülnek egy faágon, míg harmadik társuk kissé furcsa arckifejezéssel lepottyan épp a felvétel készítésének pillanatában.

A versenyt pár éve két fotós, Paul Joynson-Hicks és Tom Sullam indította el. A verseny célja, hogy a vicces és sokoldalú felvételekkel felhívja a társadalom figyelmét a vadfajok védelmére. A szervezők a verseny honlapján azt írják: a vadvilág, ahogyan ma ismerjük, veszélyben van a bolygó minden táján, ezért valamit tennünk kell, hogy megmentsük azt.

Az eddig beérkezett, és a korábbi évek díjazott fotói a pályázat oldalán egyaránt megtekinthetők.

Forrás: hirado.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*