fbpx

Megtalálták!

0

A Szegedi Vadaspark medveházában gondozzák a Sándorfalva közelében pénteken befogott medvét – Veprik Róbert, a park igazgatója az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a 2-3 éves vad – a korábbi feltételezésekkel ellentétben – valószínűleg nőstény.

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során. Miután a Szegedi Vadasparkba szállították, a medveház egyik elkülönítő helyiségében helyezték el. Inni és enni kapott, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz.

A vad további sorsáról hétfőn – valamennyi érintett szervezet képviselőjéből álló – bizottság dönt, mert a medve viselkedése a szakembereket is meglepte, túlságosan szelídnek, békésnek tűnik – közölte az igazgató.

A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglőtt, majd befogott medve 2018. június 10-én: a vad május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be – a 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó vad visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*