fbpx

Orvvadászat eredményét posztolták, elfogták őket

0

Leopárd elejtéséért tartóztattak le két embert Srí Lanka északi részén, több gyanúsított után még nyomoznak – közölte a helyi rendőrség. A két letartóztatott Killinoccsi kisvárosban lakik. A helyi bíróság május 22-én utasította a rendőrséget, hogy a leopárd elejtésében részt vett embereket tartóztassa le.

A rendőrök a közösségi médiában megosztott fotók alapján azonosították a két elkövetőt. A helyi lapok múlt héten írtak arról, hogy killinoccsi lakosok egy csoportja május 20-án brutálisan végzett egy leopárddal, amelyik korábban – szarvasmarhára és kecskére vadászva – megsebesített tíz helyi lakost, köztük egy vadőrt.

A ragadozó elejtése után a kisváros lakói fotókon pózoltak a tetemmel, ami a közösségi média felhasználói körében nagy felháborodást váltott ki. A Srí Lanka-i vadvédelmi hatóság elítélte a leopárd elpusztítását. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) 2008-ban sorolta a veszélyeztetett állatok közé a Srí Lanka-i leopárdot. Helyi állatvédő szervezetek szerint a legfeljebb 250 egyedet számláló Srí Lanka-i leoprádpopuláció számos tényező, köztük az orvvadászat és az emberekkel való konfliktusok miatt csökken.

2018.6.22-dm-4

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*