fbpx

Gyerekekre támadt a farkas

0

Kelet-Lengyelországban, az Ukrán-Szlovák határnál lévő Przynslup faluban, június végén egy farkas megtámadott két gyereket. A regionális környezetvédelmi hatóság megbízásából egy vadász még aznap terítékre hozta a problémás egyedet, vélhetően ugyanaz a példány volt, amely pár héttel ezelőtt megtámadott egy nőt egy kempingben – írta a 24n.pl

Először egy 8 éves kislányt, majd nem sokkal később egy 10 éves kisfiút támadt meg a farkas – akit még DNS vizsgálat alá vetnek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy farkas, kutya, vagy esetleg hibrid volt az egyed. További vizsgálatok már bebizonyították, hogy a vad nem volt veszett. A két gyerek nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, pár nap után elhagyhatták a kórházat.

A közvélemény szinte egyhangúan a farkas védelmére kelt, egyes csoportok szerint a farkast először állatkertbe kellett volna szállítani, és a vizsgálatokat ott elvégezni.

A Német Vadászszövetség elnöke, Helmut Dammann-Tamke is nyilatkozott az eset kapcsán: enyhíteni kéne a törvényeken és lehetővé kéne tenni a nem természetesen viselkedő vad szabályozását, ezzel elkerülve a hasonló eseteket.

Nagy Orsolya

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*