fbpx

Hat medvét ejthetnek el

0

Az előkészített 12 elejtési kérés közül szerdán hat medve terítékre hozását hagyta jóvá a minisztérium. Elsődleges szempont ugyanis a tusnádfürdőiek biztonsága.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke úgy vélte: eredményesnek bizonyult a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottságának hétfői ülése, amelyet azt követően hívtak össze, hogy vasárnap két embert sebesített meg a medve Tusnádfürdőn.

Az ülés után a tanácselnök azt közölte, hogy 12 veszélyes tusnádfürdői medve elejtésére, illetve áttelepítésére állították össze a kért dokumentációt Tusnádfürdőn.

A medvék miatt kialakult tusnádfürdői veszélyre Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter is kitért egy szerdai gyulafehérvári sajtótájékoztatón. A tárcavezető elmondta: a bocsos anyamedvéknek csak az áthelyezését hagyhatja jóvá a minisztérium. Hozzátette: négy ilyen kérésből hármat hagyott jóvá a tárca.

Eredményesnek bizonyult az augusztus 6-án megtartott Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottságának ülése, amelyen több fontos témakörben is megegyeztek a felek. A tusnádfürdői medvekérdés megoldása azért is vált égetővé, mert idén nyáron már négy medvetámadás történt a fürdővárosban.

A megyei tanács a medvetámadások ügyében tett eddigi lépéseiről ide kattintva olvashatunk.

Forrás: hirado.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*