fbpx

2019 vadfaja – a FOGOLY

0

Szeptemberben olvasóink segítségével arra voltunk kíváncsiak, hogy a MUFLON, a FOGOLY, vagy az ARANYSAKÁL legyen-e a jövő év vadfaja. Miért írtuk ki ezt a szavazást? Mert a Magyar VADÁSZLAP szerkesztőségében úgy hisszük, hogy a jó példát sohasem késő megtanulni, s a hasonszőrű kezdeményezések alapján véleményünk szerint a vadászható vadfajok is megérdemlik a „rivaldafényt”.

Három vadfajra esett a választásunk. A nagyvad közül a muflont neveztük, mert a nagyragadozók újbóli megjelenése (farkas, medve, hiúz) kapcsán bizony beszélni kell ennek a fajnak a jövőjéről. Apróvadként a foglyot választottok, mert sokan a fácánt és a nyulat siratják, ezért kevesebb figyelem jut ezen ugyancsak több törődést érdemlő, már-már végveszélybe kerülő vadunknak. Utolsóként a ragadozók közül választottuk az aranysakált, mert az általa a vadállományban okozott kárral fel kell venni a harcot, még akkor is, ha megjelenését néhány éve sok helyen örömmel üdvözölték…

A szavazás elején úgy tűnt, hogy az aranysakál mellett nincs esélye a másik két vadfajnak, azonban a hajrában a fogoly nem csak, hogy „megszorongatta”, hanem le is előzte a toportyánt.

Végeredmény:

Fogoly: 292 szavazat (40 százalék)

Aranysakál: 266 szavazat (37 százalék)

Muflon: 165 szavazat (23 százalék)

A kezdeményezés támogatásában a Härkila cég volt segítségünkre, akik a Facebookos bejegyzésünknél helyesen tippelők közül egyvalaki számára ajánlottak fel egy hatvanezer forint értékű vadászkést, amelyet Bor Gábor nyert meg!

Köszönjük szépen olvasóinknak és követőinknek, hogy segítségünkre voltak a kezdeményezésben. A jövő évben több esetben fogunk foglalkozni a Magyar VADÁSZLAP hasábjain a fogollyal.

Figyeljék Facebook oldalunkat, mert a jövőben több nyereményjátékkal is készünk még az idei évre!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*