fbpx

Tíz éven belül eltűnhetnek a tigrisek

0

Howard Jones, a Born Free vadvédelmi alapítvány vezérigazgatója szerint nehéz elképzelni egy olyan világot, amelyben nincsenek tigrisek, ha azonban nem cselekszünk, hamarosan megélhetjük.

Nem a szakértő az első, aki felhívja a figyelmet a tigrisekre leselkedő fenyegetésre, a természetvédők szerint a ragadozók évek óta komoly veszélyben vannak – írja az IFLScience.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 2016-os adatai alapján az elmúlt száz évben 96 százalékkal csökkent a tigrisek egyedszáma. A helyzet az elmúlt években sem javult, az orvvadászat, az állatkereskedelem és az élőhely pusztulása továbbra is fenyegeti a nagymacskákat.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listája szerint jelenleg, mintegy háromezer tigris él a természetben. Abban nincs egyetértés a WWF és az IUCN között, hogy a populáció növekszik, vagy csökken.

Bár Jones előrejelzése aggasztó, nincs veszve még minden remény. Egy 2018-as felmérés alapján Nepálban például komoly eredményeket sikerült elérni a tigrisek megmentésében. A természetvédők szerint más országoknak is el kell indulniuk azon az úton, amelyen Nepál halad. via ng.hu.

Két hónapja újra engedélyezte Kína a tigris és orrszarvú csontok kereskedelmét.

Forrás: greenfo.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*