fbpx

Heves megyei koronglövő verseny

0

A verseny célja: A vadászok lőkészségének javítása, versenyzési lehetőség biztosítása.

A versenyben részt vehet minden Heves megyei kamarai vadász tag (Heves megyei lakcímmel rendelkező). Nevezési feltétel érvényes vadászjegy és fegyvertartási engedély.

Versenyek időpontja és helye:

  1. március 30. Hatvan – Görbeéri lőtér- Compak Sporting

április 6. Füzesabony – Városi Lövészklub lőtere – Compak Sporting

július Abádszalók – Compak Sporting (Pontos időpont később!)

augusztus Erdőtelek – Pintér tanya – Sporting + vadász trap (Pontos időpont később!)

Versenyek kezdési időpontja: 9.00

Versenyenként 50 korong értékelése számít. Az összértékelésben minden versenyzőnek ugyanaz a két pálya (50 korong) számít versenyenként. Az értékelésben résztvevő pálya kijelölése közvetlenül a verseny előtt történik.

A meghirdetett 4 versenyből legalább hármat kell teljesíteni ahhoz, hogy a versenyző a végértékelésben ( 3×50=150 korong) szerepelhessen.

Nevezési díj: Versenyhelyszínenként változó, melynek összegét a versenyszervezők határozzák meg.

Használható lőszer: max.12/76 cal., max. 28gr. söréttöltet, max. sörétméret 2,5mm sörétes lőszer, mely a helyszínen is kapható.

Értékelés: Minden egyes versenyen, az azonos pályán elért 50 korongos eredmény számít, melyet minden versenyző tovább visz a végértékeléshez.

A versenyeken azonos találat esetén pályasúlyozás, ezt követően, ha szükséges, szétlövés dönt (I-III). A végértékelésben három értékelhető verseny összeredménye alapján alakul ki a végleges sorrend. Azonos eredmény esetén I-X. helyezések eldöntése szétlövéssel történik az utolsó versenyen.

Díjazás: Értékelés két korcsoportban történik: 70 év alatti és 70 évet betöltött vadász. A végértékelés a két csoport összevonásával történik. A 70 évet betöltött vadászok korcsoportjában külön díjazás is lesz.

A versenysorozat végén végértékelést követően az abszolút I-X. helyezett serleg-oklevél-érem-sörétes lőszer, az abszolút I. helyezett külön serleg (2019 év Heves megye legjobb koronglövő vadásza). Azok között, akik legalább három versenyt teljesítettek, értékes vadászatokat sorsolunk ki.

Nevezni a helyszínen, vagy az alábbi helyeken lehet:

Füzesabony: szabofuzes@gmail.comtel.:30/995 2700

Hatvan: acsferenc59@gmail.comtel.:70/311 1555

Pintér tanya: tel.: 70/277 5262 Tóth Imre

Abádszalók: a megjelölt időben a helyszínen.

Forrás: Heves megyei Vadászkamara Sportlövő Bizottsága

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*